кафедра
оптимізації технологічних систем
Субота, 04.20.2024, 6:33 AM
Меню сайта

Категории раздела
Новини [137]
Новини

Поиск

Вход на сайт

Календарь
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзья сайта


8:14 PM
Дослідження сівалки точного висіву

Дослідження сівалки точного висіву для сумісної сівби декількох кормових культур на базі «Vega-8 Profi» ПАТ “Ельворті”

     Ідея Мельника Віктора Івановича, д. т. н, проректор з наукової роботи. Науковий керівник к. т. н, доцент Циганенко Михайло Олександрович

     Дослідження по розширенню функціональності посівних машин виробництва ПАТ «Ельворті» між ХНТУСГ імені П. Василенка та ПАТ «Ельворті», а також чотирьох-сторонньому договору №121-17 від 23-27.02.2017 р. про творчу науково-технічну діяльність між Харківським національним технічним університетом сільського господарства імені Петра Василенка, Харківською державною зооветеринарною академією, Інститутом сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та «Державне підприємство Дослідне господарство Інституту сільського господарства Північного Сходу Національ¬ної академії аграрних наук України».

     Протягом уже декількох років колектив кафедри ОТС ім. Т.П.Євсюкова проводить польові дослідження експериментальної сівалки VEGA-8 Profi в проекті задіяні науковці декількох кафедр та студенти.

     Сумісні посіви сої з кукурудзою на кормові цілі повністю задовольняють умові пролонгованої актуальності.

• Десятиріччя досліджень. Широка практична апробація.

• Зацікавленість господарників. Відносна простота реалізації.

Наші дослідження беруть початок з 2017 року в ДП ДГ «Кутузівка».

     Свої дослідження по сумісних посівах кормових культур кукурудзи та сої виконуються на полях в ДП ДГ Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України с.Сад Сумського району Сумської області.

     Посівний агрегат: трактор «Білорус»1221.2 + експериментальна сівалка на базі «Vega-8 Profi».

     Новизна конструкції сівалки потребувала детальних досліджень роботи цієї сівалки, що проводились відповідно до спеціально розробленої програми та методики. Програма та методика передбачала визначення показників якості сівби, впливу сумісного посіву кукурудзи та сої на врожайність силосної маси, а також впливу силосу з сумісних посівів на продуктивність корів та приріст ваги при відгодівлі молодняка.

     Дослідження проводились в умовах дослідних господарств Північного Сходу Національної академії аграрних наук України: в господарстві «Кутузівська» Харківського району Харківської області та в с. Сад Сумського району Сумської області.

Репортаж та фото - доц. Циганенко М.О.

Категория: Новини | Просмотров: 126 | Добавил: kafedraots | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar