кафедра
оптимізації технологічних систем
П`ятниця, 03.29.2024, 9:53 AM
Меню сайта

Категории раздела
Новини [134]
Новини

Поиск

Вход на сайт

Календарь
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзья сайта


6:38 PM
Об'єднання сил заради покращення освіти агроінженерів

ОБ'ЄДНАННЯ СИЛ ЗАРАДИ ПОКРАЩЕННЯ ОСВІТИ АГРОІНЖЕНЕРІВ

     23 липня 2020 року за ініціативи проректора з наукової роботи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, члена-кореспондента НААН України, д.т.н., професора Надикто Володимира Трохимовича пройшла відеоконференція «Перспективи розвитку агроінженерних спеціальностей». Сучасний підхід до проведення відеоконференцій дав змогу провідним фахівцям агроінженерної освіти поспілкуватись з приводу проблем і напрямків удосконалення освіти майбутніх фахівців.

     В роботі прийняли участь представники багатьох закладів вищої освіти зокрема з Мелітополя, Харкова, Дніпропетровська, Луцька, Львову. Харківщину представляли д.т.н., професор Артьомов М.П., д.т.н., професор Пастухов В.І. – ХНТУСГ, к.т.н.,доцент Ребров О.Ю. – НТУ «ХПІ», Аносов В.І. – ГА «Інжиніринг».

     Агроінженерія - це область машинобудування, що займається проектуванням, будівництвом, експлуатацією і удосконаленням сільськогосподарської техніки та обладнання.

     Агроінженер – це організатор ефективного використання сільськогосподарської техніки та обладнання в господарстві, на підприємстві. Ефективність використання він визначає в ході різних досліджень. Саме Агроінженер впроваджує нові технології для автоматизації робочих процесів, монтує, налагоджує та обслуговує спеціалізоване обладнання, а також навчає робітників його використовувати.

     Робота цього фахівця, як і будь-якого інженера, пов'язана з технікою і технологіями. Агроінженер може працювати в науково-дослідній, виробничо-технологічної, так і в організаційно-управлінській сфері. Він займається розробкою спеціалізованого обладнання для сільського або лісового господарства. Його робота часто протікає в нестандартних умовах, коли доводиться розробляти план дій прямо на місці, з появою проблеми (наприклад, при несприятливих погодних умовах).

Стаття та фотоматеріали - завідувач кафедри ОТС, д.т.н., просесор Артьомов М.П.

 

Категория: Новини | Просмотров: 131 | Добавил: kafedraots | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar