кафедра
оптимізації технологічних систем
Четвер, 03.28.2024, 9:49 PM
Меню сайта

Категории раздела
Новини [134]
Новини

Поиск

Вход на сайт

Календарь
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзья сайта


8:47 AM
Участь науковців університету в міжнародному науково-практичному семінарі

УЧАСТЬ НАУКОВЦІВ УНІВЕРСИТЕТУ В МІЖНАРОДНОМУ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ

   В ННЦ «Інститут грунтознавства та агрохімії ім. О.Н.Соколовського» 5 березня 2019р. проходив Міжнародний науково-практичний семінар «День поля: Потенціал і методи сільськогосподарської практики без спалювання рослинних решток» у якому прийняли участь представники Харківської ОДА, Нездюр О., університетів США, Гейл Стивенсон, Ден Девлін, Дон Райкоскі, Колумбії, Атанасіос Буртсалес, представники сільськогосподарських підприємств різної форми власності Харківської області. До участі в роботі семінару також були запрошені науковці нашого регіону.

   Від нашого університету до участі в роботі науково-практичного семінару були запрошені член-кореспондент НААН України, доктор с.г. наук Пузік В.К., доктор техн. наук Артьомов М.П., доктор техн. наук Войтов В.А.

   Відкрив роботу наукової конференції Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської області О.Нездюр. В своєму виступі він наголосив на особливому підході щодо збільшення родючості грунтів нашого регіону і дбайливого ставлення усіх учасників причетних до виробництва сільськогосподарської продукції

   С. Балюк – директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського звернув увагу на те, що сучасні тенденції в аграрному секторі формуються під впливом кліматичних, демографічних та інфраструктурних змін. Домінуючою метою стає досягнення агроекологічної стійкості організації землеробства, забезпечення збалансованого кругообігу речовин та стабільності виробництва сільськогосподарської продовольчої продукції. Також він запросив прийняти активну участь в роботі семінару і обговоренні доповідей.

   Після цього виступили представники організації Міжнародна кріосферна кліматична ініціатива: Гейл Стівенсон, Алекс Гітельсон. З доповіддю про взаємодію урожайності, мінімального обробітку грунту та способів використання соломи виступила Ден Девлін, доктор, агроном Канзаський державний університет.

   Про роль рослинних решток у балансі органічних речовин у грунтах України зробив доповідь Є. Скрильник, доктор с.г. наук, зав. лабораторією ННЦ ім. Соколовського. Щодо особливостей використання системи No-till у землеробстві США та збереження сільського господарства зробив доповідь Дон Райкоскі, доктор, експерт з грунту, Міністерства сільського господарства США. В подальшому обговоренні проблем використання соломи і рослинних решток в господарствах нашої держави та в цілому у світі прийняли участь А.Кучер – ННЦ ім.Соколовського, Атанасіос Буртсалас – Колумбійський університет, Джоан Холл – доктор, університет штату Меріленд, М. Шевченко - доктор с.г. наук, зав. кафедрою землеробства ім. О.М. Можейка, ХНАУ ім. В.В.Докучаєва. За результатами роботи науково-практичного семінару «День поля: Потенціал та методи сільськогосподарської практики без спалювання» була прийнята резолюція, яку вирішено направити до міжнародних організацій та державні установи України.

Репортаж та фото - проф. Артьомов М.П.

 

Категория: Новини | Просмотров: 231 | Добавил: kafedraots | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar