кафедра
оптимізації технологічних систем
Середа, 10.16.2024, 3:21 PM
Меню сайта

Категории раздела
Новини [152]
Новини

Поиск

Вход на сайт

Календарь
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзья сайта


3:13 PM
XIX Міжнародна науково-практична конференція "Технічний прогрес в АПВ"

21–22 травня 2024 року
на факультеті мехатроніки та інжинірингу
Державного біотехнологічного університету відбулася
XIX Міжнародної науково-практичної конференції «Технічний прогрес в АПВ».

ПРОБЛЕМАТИКА КОНФЕРЕНЦІЇ

Секція 1. Тракторна енергетика, автомобільний транспорт, альтернативні джерела енергії та теплоенергозбереження.

Секція 2. Сільськогосподарські машини та інженерія тваринництва.

Секція 3. Експлуатація машинно-тракторного парку.

Секція 4. Мехатроніка, безпека життєдіяльності та управління якістю.

Секція 5. Фізико-математичне моделювання процесів та обладнання.

Секція 6. Новітні технології і матеріали в сервісній інженерії та машинобудуванні.

Секція 7. Обладнання переробних і харчових виробництв.

Секція 8. Економічне обґрунтування технічного прогресу в АПВ.

Науковці кафедри оптимізації технологічних прийняли активну участь в роботі конференції. Зокрема на пленарному засіданні аспірант Зеленський Олексій Петрович (керівник проф. Мельник В.І.) зробив доповідь на тему «Удосконалення та обґрунтування параметрів пневмосистеми просапної сівалки», що присвячена результатам його дисертаційного дослідження. Робота присвячена удосконаленню серійної просапної сівалки виробництва АТ «Ельворті».

Крім цього під егідою кафедри 21–22 травня відбулося секційне засідання «Експлуатація машинно-тракторного парку». Спікер засідання д.т.н., проф. Артьомов Микола Прокопович.

Велику цікавість визвала доповідь проф. Мельника В.І. «Системність матеріального світу». У виступі було висвітлено перехід від філософського вчення до теорії технічних систем. Далі використавши перехід від технічної системи до технологічної доведено відносність понять підсистема і надсистема та структурованість матеріального і нематеріального світу. Вказано на існування загальносистемних законів які визначають фундаментальні процеси життєвих циклів, еволюції та функціонування підсистем матеріального світу.

В рамках розвитку кафедрального напрямку наукових досліджень стосовно розробки системи машин для реалізації новітньої системи землеробства Mix-Croop аспірант Станіславенко Артем Васильович (керівник проф. Мельник В.І.) зробив доповідь на тему «Спільний посів кукурудзи, квасолі та кабачка (метод «Три сестри»)». Він виклав відомі результати досліджень стосовно симбіотичних відносин між кукурудзою, квасолею і кабачками. Було розглянуто переваги та недоліки цього методу, вимоги до технології і технічних засобів, а також процес збирання врожаю.

Аспірант Пушкаренко Олег Юрійович (керівник проф. Артьомов М.П.) зробив доповідь на тему «Вплив зовнішніх чинників на динаміку, продуктивність і експлуатаційні параметри мобільних машин». Основну увагу було приділено стохастичній природі зовнішніх чинників, що обумовлюють специфіку умов роботи машинно-тракторних агрегатів.



 

Категория: Новини | Просмотров: 24 | Добавил: kafedraots | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar